Dnes vám ukážu stylové luxusní dámské hodinky známé švýcarské značky Certina. Mají klasický kulatý tvar, quartzový strojek a jsou zdobené 51 diamanty. Pojďme si je představit.

Kulaté pouzdro má průměr pouhých 32 milimetrů, na výšku měří 8 milimetru. Ocel je nerezová 316L, tím pádem antialergická, bezniklová, nemusíte mít tedy starost ani v případě, že máte citlivější pokožku. Leštěné nožky jsou krátké, takže řemen přiléhá těsně k pouzdru. Pouzdro má částečně leštěné a kartáčované plochy. Pouzdro je voděodolné do 100 metrů vodního sloupce, znamená to, že by zvládly plavání a potápění bez přístroje. Ale ruku na srdce, hodinky tohoto stylu bych si do vody plánovaně nevzala, na to mám hodinky sportovní nebo potápěčské. Tuto výjimečnou odolnost vůči vodě jim dodává použitý systém Double Security, o kterém jsem psala v této recenzi.

Válcovitá korunka má na sobě výrazné rýhování, které umožňuje lepší manipulaci s korunkou, korunku dobře chrání výstupky pouzdra před poškozením. Je signovaná zkratkou DS, což připomíná přítomnost systému Double Security.

Zkosená úzká luneta je osázená 48 drobnými diamanty, použitý druh brusu je Old Cut. Diamanty hodinkám dodávají lesk a zvýrazní pocit luxusu.

Do lunety je zasazeno kulaté ploché safírové sklíčko odolné proti poškrábání. Má dokonce i antireflexní vrstvu, díky které je jednodušší odečíst čas i při jasném slunečním dni.

Černý číselník je zdobený perfektním guilloché – prohloubené vnější soustředné kružnice. Plastické lesklé ocelové indexy najdeme na všech hodinových pozicích kromě „12“, kde index tvoří řada třech drobných diamantů (brus Old Style), a „3“, kde je datová apertura orámovaná ocelovým proužkem, s bílým datovým věncem a černým tiskem. Datum je tak velice dobře čitelné. Bílým tiskem je proveden nápis CERTINA 1888, připomenutí řady DS PRIME a text SWISS MADE. Bíle je vytištěna i minutová stupnice na vnitřní zkosené lunetě. Číselník je zajímavý, ale současně i dobře čitelný.

Lesklé ocelové zužující se ručky jsou bez vrstvy luminiscence, ale i tak se čas odečítá dobře.

V hodinkách tiká kvalitní švýcarský quartzový strojek z dílen SWATCH – ETA. Díky použitému strojku jsou hodinky velmi přesné, seřizovat je budete jen několikrát ročně díky různě dlouhým měsícům a přechodu z letního na zimní čas a obráceně. Jinou údržbu od vás vlastně ani neočekává. Výdrž baterie bude pravděpodobně 2-3 roky, u hodinek zakoupených v Koscomu je výměna doživotně zadarmo.

Dýnko je ploché a leštěné. Jak už jsme u převážné většiny hodinek zvyklí, jsou na něm gravírováním provedené informace o hodinkách – materiál pouzdra, materiál sklíčka, údaj o voděodolnosti, logo Certina a referenční čísla. Na ruce sedí perfektně, to mohu sama potvrdit.

K ruce tyto hodinky připne kožený černý signovaný řemen se strukturou krokodýlí kůže, u pouzdra má šířku 16 milimetrů a postupně se zužuje až na 14 milimetrů. Je zakončen signovanou leštěnou překlápěcí sponou. Vaši ruku příliš nezatíží, i s řemenem a sponou hodinky váží pouhých 44 gramů.

Hodinky DS Prime Lady Round jsou elegantní, moderní a módní. Mají ty nejlepší vlastnosti, které může současná žena ocenit – jsou svůdné a temperamentní a přitom odolné a kvalitně vyrobené. Díky univerzálnímu koženému řemenu se hodí i ke casual oblečení. Pokud se vám DS Prime Lady Round líbí, můžete si vybrat mezi různými variantami, třeba s ocelovým tahem, s bílým číselníkem, s diamanty či bez, v cenách od necelých 9.000 CZK až k 37.890 CZK za ty, které jsem vám dnes přestavila. Myslím, že si vybere každá žena. A ještě referenční číslo těchto: C004.210.66.056.00.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Za zapůjčení děkujeme Koscom.cz a za rekvizity Penshop.cz.