V minulém článku jste si mohli přečíst o designových hodinkách Esprit, švýcarských „nádražních“ Mondaine a o první části novinek Junghans. Dnes vám ukážu další krásné Junghans.

Velkým překvapením byly hodinky Erhard Junghans. Model Aerious Chronoscope zaujal na první pohled čtyřmi subčíselníky a dominantními pruhy přes číselník. Velké 46,6 milimetrové pouzdro je vyrobené z nerezové oceli, luneta a dýnko jsou potažené černým PVD. In-house strojek Junghans J890 Chronoscope má automatický nátah, frekvenci 28.800 půlkmitů za hodinu, rezervu nátahu 48 hodin a komplikace hodiny, minuty, malá vteřinová ručka na pozici „11“, datum a ukazatel rezervy nátahu na pozici „4“. Hodinky mají též komplikaci chronograf s centrální vteřinovou ručkou, 30 minutový čítač na pozici „10“ a 12 hodinový čítač na pozici „7“. Strojek je zdobený ženevskými pruhy a modřením šroubků. Hodinová, minutová ručka a indexy mají vrstvu luminiscence. Hodinky jsou voděodolné do 10 ATM. A cena? 4.490 EUR.

Hodinky Erhard Junghans mne velmi zaujaly, neváhala jsem ani chvilku, abych je mohla mít na ruce. Bílé Tempus Gangreserve jsou jemné, elegantní a musím říct, že mi vážně sluší. Průměrem 41,8 milimetru sednou i dámské ruce. Inhouse strojek J830.5 Gangreserve má automatický nátah, rezervu nátahu 48 hodin, komplikace hodiny, minuty, malá vteřinovka na pozici „9“, ukazatel rezervy nátahu na pozici „3“, datum. Je zdobený ženevskými pruhy a modřením šroubků. Bílý lakovaný číselník nese reliéfní štíhlé římské indexy, hodinová a vteřinová ručka má vrstvu luminiscence. Šesti šroubky přichycené dýnko má safírový průhled, do lunety je zasazené také safírové sklíčko s antireflexem. Jsou voděodolné do 30 metrů a stojí 2.990 EUR.

Černé Erhard Junghans Tempus Chronoscope s římskými číslicemi mají komplikaci chronografu a pohání je inhouse strojek J890 Chronoscope, o kterém jsem psala výše u Erhard Junghans Aerious Chronoscope. Nerezové leštěné pouzdro měří 41,8 milimetrů, má dýnko se safírovým průhledem a safírové sklíčko s vnitřním antireflexem chrání číselník. Hodinky jsou voděodolné do 3 ATM a stojí 3.990 EUR.

Prohlédněte si Tempus Chronoscope zespodu – krásně zdobený strojek, co říkáte?

A zajímavou lahůdku jsem si nechala na závěr. Hodinky Erhard Junghans Creator Chronoscope. Podle rozložení subčíselníků určitě poznáte, že uvnitř nerezového pouzdra najdeme strojek J890. I tyto hodinky měří 41,8 milimetrů, takže by je mohly nosit i dámy. Bílý segmentovaný číselník jim dodává trochu futuristický vzhled. Leštěná minutová a hodinová ručka nesou vrstvu luminiscence, takže i v přítmí poznáte, kolik je hodin. Přišroubované dýnko má safírový průhled, můžete se tak kochat zdobeným strojkem. Safírové sklíčko má vnitřní antireflex. Výrobce deklaroval odolnost vůči vodnímu sloupci také 30 metrů, stejně jako u ostatních modelů Erhard Junghans. A kolik stojí? 4.190 EUR.

Příjemně strávený podvečer ve společnosti krásných hodinek se mi moc líbil a těším se, až některé z nich budeme moci fotografovat v našem ateliéru. Přiznám se, že jsem mezi nimi našla hodinky, které bych si s chutí připnula na zápěstí. Pokud se vám hodinky Junghans líbí, můžete je nakoupit v e-shopu Hodinky-Junghans.cz – řadu Erhard Junghans doporučujeme dopředu objednat, tyto prémiové hodinky nejsou až tak snadno dostupné.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.