Ráda bych vám ukázala pár novinek, tak, jak jsme si je mohli prohlédnout měsíc po první prezentaci novinek dovozce značky Junghans.

V pěkném prostředí společenského sálu hotelu v Hybernské ulici jsme viděli žhavé novinky – hodinky, které si zde odbyly svojí světovou premiéru vůbec. A to pod značkou Junghans a pod prémiovou značkou Erhard Junghans. Prezentace byla doplněna i o další sortiment, hodinky značek Esprit, Puma, Mondaine, EDC a drobnými šperky – bijou značky JOOP! z kolekce distributora značky Junghans pro střední Evropu, firmy MARLOX Austria.

Bylo zajímavé sledovat trendy v designu i u značek, kterými se obvykle nezabýváme. Mohu říci, že světový trend zvětšování hodinkových pouzder, barevnosti hodinek a výrazného designu je stále ještě živý. Věřím, že i vás pár novinek zaujme a kompletní fotografickou dokumentaci najdete v galerii. Musím ještě zmínit improvizované možnosti fotografování a složité světelné podmínky, fotografie asi nebudou v té kvalitě, na kterou jste u nás obvykle zvyklí, ale jako první seznámení to snad postačí. A věřím, že mnohé z nových hodinek vám budeme moci představit později i na fotografiích v obvyklé studiové kvalitě.

Jak už jsem psala, hodinky mají tendenci být jasně letní – barevná pouzdra, barevné náramky, zkrátka zacílení na ženy a slečny je zcela viditelné. K modrému outfitu přece patří modré hodinky, ne? Sáhněte po módní značce Esprit, určitě si vyberete – a za dobrou cenu.

Když jsem se dívala na hodinky značky Mondaine, říkala jsem si, copak že mi to připomínají? Ano, hádáte správně, nádražní hodiny! Aby ne, Mondaine jsou oficiální značkou pro švýcarské železnice. A zajímavý vzhled velkých hodin přenesli i na zápěstí. Ano, na ruce můžete mít takřka přesnou zmenšenou kopii krásných nádražních hodin. Hodinky mne velice zaujaly a doufám, že vám přineseme ateliérové fotografie a zajímavé recenze.

Hodinky Bogner by Junghans jsme v krátkosti představili v reportáži z minulé prezentace (zde a zde) z restaurace Java. Jedná se o hodinky vytvořené ve spolupráci s designovou a oděvní firmou Bogner. Tyhle černé s oranžovými luminiscenčními ručkami a indexy jsme viděli až tady. A hned jsem je musela vzít na ruku, tak mne zaujaly! Jmenují se Bogner by Junghans Willy Automatic, 41,8 milimetrů velké pouzdro mají potažené černým PVD. Pohání je in-house automatický strojek J800.1 s funkcemi vteřiny, minuty, hodiny a datum. Šroubovací dýnko má průhled z minerálního sklíčka, číselník chrání sklíčko safírové. Jsou voděodolné do 10 ATM a pokud vás chytly za srdce jako mne, našetřete si 1.290 EUR.

Připadají vám tyhle hodinky tak trochu vintage? Máte pravdu. Jedná se o řadu 1972 Chronoscope Quarz. Ocelové nerezové pouzdro měří 43,3 milimetrů, luneta je otočná a je do ní zasazeno safírové sklíčko. Quartzový strojek J645.83 má funkce vteřiny, minuty, hodiny, datum a chronograf s přesností 1/5 vteřiny a zobrazení 24 hodinového cyklu. Hodinová a minutová ručka nesou vrstvu luminiscence. Hodinky k ruce připne kožený černý řemen a mají odolnost vůči 100 metrům vodního sloupce.

Pro dnešek je to s nadílkou zajímavých hodinek vše. Slíbit vám můžu další špičkové německé hodinky Junghans a inhouse kalibry – ale až příště.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.