Mille Miglia, to je úsek 1.000 mil silnic mezi Brescií a Římem. Dříve závod (1927 – 1957), dnes je to příležitost setkávání sběratelů historických sportovních aut. Každý rok v květnu se na tři dny sejde několik milionů účastníků a diváků, aby oslavili tuto významnou událost. Od roku 1988 je s Mille Miglia spojena i firma Chopard. Pro každý ročník vydává exkluzívní hodinky v limitované edici, o Chopard Mille Miglia GT XL Chronograph z jedné dřívější edice jsme psali už dříve.

zdroj: Chopard

The Mille Miglia GMT Chronograph 2012 patří k letošnímu ročníku. Budou k dispozici s pouzdrem z nerezové oceli nebo z 18 karátového růžového zlata. Mají úžasně čitelný černý číselník, uvnitř 42,4 milimetrového pouzdra se skrývá C.O.S.C. certifikovaný chronograf, který má automatický nátah, 25 ložiskových kamenů, rezervu chodu 48 hodin a frekvenci 4 Hz. Vyhloubené subčíselníky na pozici „6“ a „12“ se výrazně inspirují palubní deskou sportovních aut, centrální vteřinová ručka chronografu upoutá šipkovitým červeným koncem. Centrální GMT ručka je odlišená bílou šipkou na konci. Tyto výjimečné hodinky tak ukazují hodiny, minuty, vteřiny na pozici „9“, datum na pozici „3“ a druhou časovou zónu.

zdroj: Chopard

Signovaná korunka je chráněná broušenými výstupky pouzdra, stejně matné jsou i nožky. Protikladem je vysoce lesklá černá luneta s 24 hodinovou bílou stupnicí. Hodinky jsou voděodolné do 50 metrů, na výšku měří 14,87 milimetrů. Safírové sklíčko je odolné proti poškrábání. Mečovitá hodinová a minutová ručka a hodinové indexy jsou rhodiované, centrální vteřinová ručka chronografu také. Indexy a ručky mají vrstvu luminiscenční barvy Superluminova. K ruce je připne černý kaučukový náramek se strukturou závodních pneumatik 1960 Dunlop a s jazýčkovou sponou signovanou Chopard.

zdroj: Chopard

Plné dýnko je výrazně plasticky zdobené, nese připomínku 1.000 Miglia a pořadové číslo hodinek v limitované edici. Ocelových hodinek bude vyrobeno pouhých 2.012 kusů.

zdroj: Chopard

Pokud dáváte přednost růžovému zlatu, vyberte si tyhle. Pouzdro, hodinová a minutová ručka, GMT ručka a centrální vteřinová ručka jsou vyrobené z 18 karátového růžového zlata. Ve všech ostatních vlastnostech jsou totožné s ocelovými. S jedním rozdílem – zlatých hodinek bude vyrobeno pouze 250 kusů. Těším se, čím nás firma Chopard překvapí v příštím roce.

zdroj: Chopard

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: Chopard.com