Dnes tu máme další porci novinek z letošního BaselWorldu.

Breitling Transocean Chronograph Unitime

O této novince jsem již psala, dnes si povíme více. Hodinky jsou vybavené inhouse strojkem Breitling 05, který ukazuje současně čas ve všech 24 světových časových zónách. Pokud změníte aktuální časové pásmo, jednoduchým pootočením korunky vpřed nebo vzad nastavíte hodinovou ručku, disk s městem a disk s 24 hodinovou škálou, to vše automaticky při nastavení aktuálního času. Hodinky mají také komplikaci chronografu a datovou aperturu. Strojek s automatickým nátahem vydrží maximálně 70 hodin při plném natažení a má 56 ložiskových kamenů. Pouzdro o průměru 46 milimetrů je vyrobeno buď z nerezové oceli, nebo 18 karátového růžového zlata. Jsou voděodolné do 100 metrů.

zdroj: Breitling

Carl F. Bucherer Patravi DayDate

Do rodiny Patravi DayDate přibyly další hodinky, tentokrát s kulatým pouzdrem. Velmi připomínají EvoTec DayDate, se kterými mají společný strojek inhouse CFB A1001 (rezerva nátahu 55 hodin). Šroubovací korunka je chráněná výstupky pouzdra z nerezové oceli. Podle obrázku by mělo mít konečnou úpravu leštěním. Na černém číselníku najdeme komplikace hodiny, minuty, na pozici „6“ vteřinovou ručku, na pozici „9“ datovou aperturu a na pozici „11“ BigDate. Sklíčko by mělo být safírové s antireflexem, stejně tak i v průhledu dýnka. Voděodolné by měly být do 50 metrů.

zdroj: Carl F. Bucherer

Seiko Astron GPS Solar

Hledáte totálně bezúdržbové hodinky? Pak jsou Seiko Astron to pravé pro vás. V Seiko vyvinuli strojek, který umí přijímat signál GPS po celém světě a tak se synchronizuje a určují tak přesný čas, časové pásmo a datum. Abyste nemuseli dávat pozor na baterie, mají hodinky solární dobíjení. Mají také věčný kalendář, takže nemusíte mít starost ani o přestupných rocích. Co myslíte, vyrobili u Seiko ideální hodinky? Jsou osazeny kalibrem 7X52, mají průměr 47 milimetrů, výšku 16,5 milimetru, jsou vyrobené buď z nerezové oceli, nebo z titanu, mají keramickou lunetu, sklíčko je safírové se speciální vrstvou Super-Clean, jsou voděodolné do 100 metrů. Specialitou je odolnost vůči magnetismu 4800 A/m.

zdroj: Seiko

Autorka textu: Olie