Minule jsem vás seznámila s první částí představených hodinek, dnes se podíváme na další porci německé klasiky. I podle statistik vidím, že vás toto téma zajímá.

Hodinky Junghans Attaché Chronoscope mají krásný tvar pouzdra o průměru 41,5 milimetru, je vyrobené z nerezové oceli s konečnou úpravou leštěním. Na obou stranách pouzdra najdeme safírové sklíčko. Ručky zlaté barvy nesou vrstvu luminiscence. Zlatou barvu mají také číselné arabské indexy a ručky chronometru. Subčíselníky chronografu jsou mírně zapuštěné do světlého číselníku. Hodinky jsou osazené strojkem s automatickým nátahem J880.1. K ruce vám je připne překlápěcí nerezová spona na řemenu z krokodýla. Jsou vodotěsné do 30 metrů. Líbí se vám? Pokud ano, připravte si 42.250 Kč.

Nová kolekce Junghans max bill Damen cílí na ženskou ruku. Hodinky totiž můžete mít buď na nádherném jemném milánském tahu, nebo řemenu z teletiny – černém nebo pastelovém (béžový, růžový, světle modrý). Průměr mají příjemných 32,7 milimetru, pouzdro je z leštěné nerezové oceli. O chod vteřinové, minutové, hodinové ručky a datového věnce se stará quartz strojek J643.29. Ocelové jemné ručky jsou opatřeny vrstvou luminiscence, takže jsou dobře čitelné i v přítmí. Zajímavé je sklíčko kryjící číselník, je konvexní, vyrobené z Plexiglasu a potažené vrstvou SICRALAN (vyvinutá pro automobilový průmysl, má zajišťovat funkčnost, chránit před poškrábáním, před UV a před chemickými vlivy). Podle mne velmi zajímavý dárek pro dámu třeba k narozeninám? Nestojí mnoho, pouze 10.625 Kč.

Naprosto atypický vzhled přináší Junghans Worldtimer Chronoscope. Číselník jakoby ovlivnil kubistický umělecký styl a spojuje analogové a digitální zobrazení času. Klasické kulaté leštěné pouzdro se skosenou lesklou lunetou je vyrobené z nerezové oceli a má průměr 43 milimetru. Multifrekvenční rádiem řízený strojek J615.96 umí plný autoscan, zobrazuje datum, den (německy, anglicky, francouzsky), kalendářní týden, stopky se split funkcí, odpočtem, alarmem a druhou časovou zónu. Chronometr se ovládá čtyřmi tlačítky na bocích pouzdra. Safírové sklíčko s antireflexem kryje číselník a tvoří průhled v dýnku. Hodinky jsou na černém řemenu z krokodýla s nerezovou překlápěcí sponou. Voděodolné jsou do 50 metrů. Pokud se vám tyto netradiční hodinky líbí, našetřete si 48.750 Kč.

Posledním zástupcem jsou Junghans Mega Futura. Pokud vám připomínají Junghans Mega 1000, jste na správné stopě. I v tomto modelu němečtí návrháři použili technologii multifrekvenčního rádiem řízeného strojku s plně digitálním zobrazení. Hranaté pouzdro je z kartáčované nerezové oceli a má rozměry 38,5 x 44 milimetru. Hodinky se ovládají podlouhlým tlačítkem na levé straně pouzdra. Na displeji krytém safírovým sklem můžete zobrazit datum, den, kalendářní týden. Dále lze přepínat zobrazení 12/24, upravovat kontrast a displej lze podsvítit, což je pohodlné třeba za šera. Zajímavé je zapracování teletinového řemenu do pouzdra, takže tvoří jednu linii přerušenou pouze sponou. Zatoužili jste po nich? Za 7.475 Kč mohou být vaše.

Čas strávený v příjemné společnosti uběhl rychle a já věřím, že se mi alespoň částečně podařilo zprostředkovat atmosféru, která na setkání plném hodinek panovala. Děkujeme za pozvání a budeme se těšit na další seznámení s novinkami Junghans!

Pokud vás kvalitní německé hodinky Junghans zaujaly, doporučím vám rozhlédnout se v e-shopu Hodinky-Junghans.cz, kde si za dobrou cenu vyberete spolehlivou časomíru pro ruku svou či ručku vaší dámy.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Za skvělou spolupráci děkujeme Hodinky-Junghans.cz a zástupkyni dodavatele Mgr. Kovacs.