Po první a druhé aktualitě dnes ukončíme přehlídku nových modelů Epos pro rok 2012.

zdroj: epos.ch

EPOS 3421 mají mohutnou lunetu, buď nerezovou kartáčovanou nebo nerezovou s potahem PVD – buď růžovým zlatem, nebo černou barvou. Nerezové je také pouzdro, měří v průměru 42,5 milimetru, na výšku 13,8 milimetru. Je osazené mechanickým strojkem s automatickým nátahem Valjoux 7750, který je zdoben perláží a modřenými šroubky. Na černém číselníku najdeme subčíselníky chronografu a Day/Date aperturu na pozici „3“. Hodinové indexy nesou vrstvu luminiscence. Hodinky mají safírové sklíčko a dýnko s průhledem. Voděodolnost výrobce udává 5 ATM a dodává je na černém koženém řemenu.

zdroj: epos.ch

EPOS 3423 jsou typickými hodinkami k obleku. Dokládá to výška pouzdra pouhých 10,4 milimetru. V průměru měří 40,5 milimetru. Pouzdro je vyrobené z nerezu a má konečnou úpravu leštěním. Černý nebo bílý číselník je zdobený guilloché, plastické indexy mají vrstvu luminiscence. Na pozici „6“ najdeme datovou aperturu s bílým věncem a černým tiskem. Číselník je chráněný safírovým sklíčkem, strojek si můžeme prohlédnout průhledem ve šroubovacím dýnku. K ruce je připoutá černý kožený řemen. Odolnost proti vodě je maximálně 50 metrů.

zdroj: epos.ch

EPOS 3423OH jsou variantou předchozího modelu s rozdílem semi-skeletonového číselníku – na pozici 12 najdeme průhled na setrvačku. Tak si letmo připomeňme parametry: zdobený strojek ETA 2824, leštěné pouzdro z nerezové oceli, průměr 40,5 milimetru, výška 10,4 milimetru, safírové sklíčko, šroubovací dýnko s průhledem, bílý nebo černý číselník zdobený guilloché, plastické indexy s vrstvou luminiscence, voděodolnost 5 ATM. Dostanete je na černém koženém řemenu. Na rozdíl od EPOS 3423 nemají datovou aperturu.

zdroj: epos.ch

EPOS 3423SK jsou skeletonizovanou variantou EPOS 3423, ovšem bez datové apertury. Leštěné nerezové pouzdro má průměr 40,5 milimetru a výšku 10,4 milimetru. V pouzdře je osazen gravírováním zdobený mechanický strojek ETA 2824. Úzká škála s luminiscenčními hodinovými indexy může být černá nebo bílá. Safírovým sklíčkem si pak můžete prohlédnout číselníkovou stranu strojku, stejně tak můžete strojek pozorovat průhledem v šroubovacím dýnku. Hodinky jsou k dostání na černém koženém řemenu a mají voděodolnost 50 metrů.

zdroj: epos.ch

Tak co, vybrali jste si ze záplavy modelů ty své nové hodinky Epos?

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: epos.ch