Možná si říkáte, že jsem nějak pozadu, vždyť BaselWorld 2012 už dávno proběhl. To je sice pravda, ale rádi bychom vám průběžně představovali novinky, které do Basileje přivezly významné hodinářské značky.

Začneme u Patek Philippe. Ref. 7140 First Ladies Perpetual Calendar přináší nádhernou komplikaci věčného kalendáře pro dámskou ruku. Skvělé zpracování, luneta osázená diamanty, nadčasová elegance, to je spousta důvodů, proč je pořídit dámě svého srdce jako hodnotný dárek.

U značky Rado jsme si uvykli na pokrok v materiálech a hi-tech zpracování hodinek. Nejinak je tomu u novinky Rado R-One Limited Edition. Tato limitovaná edice výrazně vybočuje z tradičního konvenčního výrazu hodinek. Tvar byl inspirován mezigalaktickým cestováním, lesklá ledově modrá linie skvěle sedí k tajemnému černému pouzdru. Vzhled chronografu připomíná obraz zemské atmosféry pořízený z vesmíru. Pokud chcete držet běh s dobou, rozhodně nesmí chybět na vašem zápěstí.

Po haute horlogerie od Patek Philippe a hi-tech od Rado přicházejí na řadu klasické pánské hodinky od Nomos Glashütte. Jedná se o dva modely, Zürich Braungold a Zürich Blaugold. Jednoduché přehledné až trochu strohé hodinky z nerezové oceli navrhl výjimečný designér Hannese Wettstein. Jak se vám líbí? Mně moc!

Další hodinky mají namířeno na dámskou sportovní ruku. Nové Baby-G BGA-160 od Casio přicházejí v bílém provedení a jsou nabité technologiemi, jak už jsme u hodinek Casio zvyklí. BGA-160 jsou vybavené speciálním světélkujícím inkoustem, který jim dává trojrozměrný vzhled. Mají totiž speciální černou LED „Neon Illuminator“, která rozsvěcí zmíněný inkoust a díky různým vrstvám inkoustu na indexech a sklíčku vypadá číselník nádherně prostorově. Zajímavá technologie!

Novinky jsou krásné. Doufám, že budeme možnost je někdy pro vás vyfotografovat a napsat o nich recenzi!

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: BaselWorld