Ráda bych vám představila novinku firmy U-BOAT – hodinky Chimera U-51. Jedná se o limitovanou edici dvou modelů – jeden v bronzu a druhý „B and B“, od každého bude k dispozici 300 kusů.

Hodinky navrhl Italo Fontana, který vášnivě obdivuje vintage hodinky a chtěl navázat na tradici hodinek pro piloty italských námořních sil.

U-BOAT U-51 Chimera Bronze

Pouzdro měří 46 milimetrů v průměru a je kompletně z bronzu. Povrchová úprava proběhla leptáním kyselinami a poté leštěním, čímž si pouzdro drží vintage vzhled. Luneta a dýnko jsou spojené a navázané na uživatelské tlačítko, které zajišťuje voděodolnost 10 ATM. Pouzdro měří na výšku 18,1 milimetrů a váží přibližně 185 gramů.

Hodinky jsou osazené strojkem Soigné s černěnými šroubky, strojek je přizpůsoben umístění datumové apertury na pozici 9. Strojek má personalizovaný stříbrný rotor, 3 rhodiované můstky, frekvenci 28.800 půlkmitů za hodinu (4 Hz), rezervu chodu 44 hodin a 25 ložiskových kamenů.

Číselník je vyroben ze dvou částí – první vrstva z kompozitních pigmentů, ve které jsou laserem vyříznuté indexy a škály subčíselníků, druhá vrstva je z bronzového skla. Díky výřezům a vrstvě bronzového skla je tak možné zahlédnout části strojku.

Ručky jsou vyřezané laserem, na povrchu ručně broušené.

Sklo je safírové klenuté, v dýnku je safírové průhled plochým sklíčkem.

Dostanete je na ručně vyráběném řemenu z teletiny, pečlivě vybrané telecí kůže, která byla zpracovaná podle tradičních řemeslných technik 18. století, ty dávají kůži přirozený vzhled. Připnete je pomocí bronzové jazýčkové spony.

U-BOAT U-51 Chimera B and B

Pouzdro je stejně velké jako u Chimera Bronze s tím rozdílem, že část je vyrobená z nerezové oceli AISI 316 Plus a tato ocel je potažená PVD.

Dalším rozdílem jsou šroubky strojku, které jsou modřené. PVD najdete kromě pouzdra i na jazýčkové sponě.

Hodinky jsou ukázkovým příkladem citu pro vintage vzhled. Jsou obrovské a typické pro U-BOAT. Mně se moc líbí, co vám?

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: U-BOAT