Dnes vám představím dámské kombinované luxusní hodinky v bílém provedení z prvotřídních materiálů a nabité moderní technologií. Že to zní poněkud nezvykle? Pojďme si je prohlédnout!

Když se řekne „rádiem řízené hodinky“, hned mám na jazyku druhé slovo – Junghans. Ano, tato firma byla prvním průkopníkem hodinek, u kterých se na přesnost můžete spolehnout na rádiový vysílač. Takže žádné čekání na časové znamení v rozhlase nebo až velká červená ručička na televizní obrazovce doběhne ke dvanáctce. Hodinky se zkrátka se o sebe postarají samy. Úžasná vlastnost!

Jak už jsem se zmínila, hodinky jsou celé bílé. Pouzdro je z moderního materiálu – kvalitní keramiky. Bílou keramiku mám moc ráda, působí křehce a nejsou na ní vidět otisky prstů jako na černé. Hodinky měří 29,5 milimetru, ale bílá barva je dělá opticky většími, než doopravdy jsou. Zapuštěná dvě ovládací tlačítka z boku pouzdra budete potřebovat spíše výjimečně, jsou nenápadná a v případě nutnosti si je najdete. Na bocích je luneta mírně rozšířená a při naklonění je vpravo vidět hvězda – logo Junghans. Opět nenápadná zdobnost, kterou velmi oceňuji. Užitnou hodnotu přidává voděodolnost do 30 metrů.

Číselník plně ladí s pouzdrem – má naprosto identickou barvu. Až při bližším pohledu uvidíte krásnou jakoby nakreslenou strukturu. Na místech indexů jsou umístěny drobné diamanty. Přiznám se, že jsem zatím diamantům nepřišla zcela na chuť, ale tady mi připadají přirozené a že na číselník patří. Hodinová a minutová ručka jsou stříbrné a mají jednoduchý tvar. Bez minutového dělení sice nepoznáte zcela přesně, kolik je hodin, ale to přece vůbec nevadí. Oproti mírné časové rozevlátosti minut je tu v přímém kontrastu na pozici „3“ okénko s digitálními vteřinami. Zvláštní kombinace! Možná bych ho i oželela? Těžko říct. Drobný černý tisk loga, názvu Junghans MEGA a Made in Germany na číselníku neruší, spíše ho vhodně ho doplňuje. Vše kryje klenuté safírové sklíčko.

Plné dýnko je zdobené mapou Evropy se zdůrazněným středem – německým vysílačem, podle kterého se hodinky synchronizují. Nechybí obvyklé údaje o hodinkách – materiál pouzdra, voděodolnost, kód hodinek, materiál sklíčka. Dýnko je také keramické a má zkosené boční hrany, kde je v rozích přišroubované k pouzdru. Užší dýnko tak zamezuje nadměrnému pocení pokožky pod pouzdrem, což je v létě určitě velmi příjemné.

V pouzdru je pečlivě uložen rádiem řízený quartzový strojek J612.41 s ukazatelem data a indikátorem příjmu radiového signálu.

Hodinky velice vhodně doplňuje keramický bílý tah s titanovou sponou. Keramika je antialergickým materiálem, je to materiál budoucnosti, vhodný pro jakoukoli pokožku.

Když se řekne „keramické hodinky“, většinou se vybaví firma Rado. Avšak skvěle vybavené a kvalitní hodinky umí udělat i firma Junghans. A za velmi dostupnou cenu – tyto luxusní hodinky pořídíte za cca 25.000 CZK, což je vzhledem k diamantům na číselníku velmi přátelská cena.

A můj názor? Že mám slabost pro bílé hodinky, jsem zmiňovala několikrát. Keramické hodinky poznávám poměrně krátkou dobu a už jsem si jistá, že by se mi nějaké určitě hodily. A mohly by to být Junghans Aura Quadra, líbí se mi nejen provedením, ale s pokračující pohodlností mne začalo zajímat i rádiem řízené seřizování. Možná by mi asi nějakou dobu trvalo, než bych si zvykla na okénko s digitálními vteřinami, ale kdo ví? A jestli mi sluší? Já myslím, že ano. A myslím, že by se ctí přežily i nájezdy mých kočičích kamarádek, které mi občas ruku ozvláštní pár škrábanci.

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Za zapůjčení děkujeme Hodinky-Junghans.cz.