Hodinářská legenda Glashütte Original není na našem webu nováčkem, seznámila jsem vás s ní v reportáži z BaselWorldu. Kvalitní produkce z malého německého městečka zahrnuje nejen skvělé pánské hodinky, ale i klasické hodinky pro dámy. Dnes bych vám ráda jedny takové představila.

Zajímavě členěné pouzdro se skládá z několika částí, všechny mají povrchovou úpravu leštěním. V průměru měří pohodlných 36 milimetrů, na výšku 10,2 milimetrů – pro dámskou ruku jsou tedy naprosto přesně velké. Výrobce použil nerezovou ocel, celkem obvyklý materiál pro hodinky této cenové kategorie. Korunka je netradičního tvaru, výrazně zoubkovaná a zdobená onyxovým cabochonem. Cabochon společně s poměrně vysokou korunkou může činit potíže třeba při oblékání. Je ale tak krásný, že mu to ráda odpustím. Luneta je poměrně široká, lesklá, s vyrytou linkou u sklíčka a u vnější strany lunety. To jí dodává zdobnost a křehkost. Nožky jsou úměrné k pouzdru a také leštěné. Deklarovaná vodotěsnost je 5 ATM, což podle hodinářských norem vystačí bez problémů na běžný kontakt s vodou.

Poznáte, z čeho je vyroben číselník? Ano, je to u dámských hodinek velmi oblíbený materiál – perleť. Zde je použitá perleť jasně bílé barvy. Stříbrné římské číslice (pozice „3“, „9“ a „12“) a stříbrné tyčkovité indexy se na číselníku trochu ztrácí, napomáhá tomu i vysoký lesk indexů. Stříbrné jsou i ručky, minutová, hodinová a vteřinová, jejich tvar se mi moc líbí, umožňuje snadný odečet času. Na pozici „6“ najdeme aperturu se zobrazeným datem, řez číselníkem dává zjistit dvě vrstvy číselníku. Datový věnec je bílý s černým tiskem – na bílém číselníku neruší, vhodně ho doplňuje a použitý font je dobře čitelný. Safírové sklíčko je zasazeno do úrovně lunety a nad číselníkem se mírně klene.

Když hodinky otočíme na zádíčka, nabídne se pohled na úzké leštěné dýnko, přišroubované k pouzdru 4 šroubky. Dýnko má průhled na nádherně zdobený strojek – automatický Cal. 39. Typické je pro něj 25 ložiskových kamenů, frekvence setrvačky 28.800 půlkmitů za hodinu a má rezervu nátahu přibližně 40 hodin. Obě písmena G vyřezaná v rotoru jsou zlatá, zlatem jsou gravírované popisky na strojku. Nemohla jsem vynadívat, velká krása! Na dýnku najdeme informace o výrobci, o vodotěsnosti, Nr. 00409 – výrobní číslo hodinek, materiál pouzdra. Ačkoli jsou nápisy poměrně výrazné, neruší, naopak jsou příjemnou protiváhou zdobeného strojku. I z této strany je pouzdro uzavřeno safírovým sklíčkem.

Hodinky se vyrábějí v několika barevných variantách, ty s bílým číselníkem (a bez diamantů na lunetě) dostanete na bílém řemenu z louisianského aligátora, ukončeném motýlkovou sponou vyrobenou z nerezové oceli a vyleštěné do vysokého lesku. Tato spona umožňuje snadné přizpůsobení délky řemenu.

Pro bílé hodinky mám velkou slabost, sama jich několik vlastním, a pokud bych si mohla vybrat další do sbírky, rozhodně bych sáhla po GO Lady Serenade. Provedení bez diamantů mi připadá vkusné, méně nápadné, takže nádech luxusu, který k těmto hodinkám rozhodně patří, nebije do očí, spíš na nás jen tak mrká. S velkou chutí bych je nosila do práce k džínám, sukni, kostýmku – snesou totiž jak formální, tak i neformální oblečení. Jestli se vám líbí a chcete je, třeba jako dárek? – hledejte referenční číslo 39-22-08-02-44 a připravte si přibližně 4.500 USD.

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.