O firmě Casio jste si u nás mohli přečíst zde a zde. Barevné Casio Baby-G mám ráda, psala jsem o žlutých BG-5601. A mezi barvičkami zůstaneme i dnes. Představím vám ana-digi Baby-G v červeném.

Jak je u Baby-G modelů obvyklé, pouzdro je plastové, jen pouzdro modulu je kovové. U pánských modelů jsme zvyklí na spíše větší velikosti, tohle jsou ale hodinky dámské, takže měří přijatelných 39,8 x 12,9 mm. Váží pohodových 40 g, na ruce je skoro necítím. Pouzdro je nárazuvzdorné (technologie G-Shock), jsou to hodinky na sport a do nepohody.

V hodinkách je použitý quartzový modul 5001, který jim dává následující funkce: automatický kalendář do roku 2099, stopky (60-minutový chronograf s rozlišením 1/100 s), odpočet (odpočítávání času na maximálně 24 hodin, timer opakovaný – automatické opakování odpočítávání), 5 budíků s opakováním, hodinové pípnutí, světové časy ve 48 městech všech světových pásem, volitelný 12 nebo 24 hodinový formát, datum. Jsou tedy napěchované funkcemi, můžete od nich čekat vše, co od běžných digitálek. Dýnko je k pouzdru připevněno šroubky.

Bílý strukturovaný číselník o průměru 25 mm nese jak analogové číslice a ručky, tak digitální displeje. Ačkoli jsou ručky ocelové, odečet je intuitivní a velmi dobrý. Můžu si totiž posvítit LED diodou a navíc ručky mají nános luminiscence. Hodinky jsou tedy připraveny na jakékoli podmínky. Škoda jen, že nemají solární dobíjení, takhle při častějším používání podsvícení může dojít k vybití baterie (SR 726Wx2) a budete si ji muset nechat vyměnit. A pokud budete chtít zachovat deklarovanou voděodolnost 100 metrů, budete si muset za výměnu připlatit. Vše kryje minerální sklíčko, které je zapuštěné, takže je složitější ho poškrábat nebo rozbít.

Plastový poloprůhledný řemínek o šířce 22 mm je pružný a ohebný, dobře na ruce sedí. Je ukončený klasickou ocelovou jazýčkovou sponou.

Dámské Baby-G se vyrábějí v rozmanitých barvách a při jejich dostupné ceně jich doma můžete mít spoustu – klidně ke každému tričku jedny! Navíc jsou to praktické bezúdržbové hodinky, pokud si s nimi nebudete moc často svítit, vydrží vám hodně dlouho. Jak sluší mně, si můžete prohlédnout – ale jak by slušely vám?

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Manuál k hodinkám.