Víte, že zakladatel manufaktury Abraham-Louis Perrelet vynalezl strojek s automatickým nátahem? Bylo to v roce 1770 a samozřejmě se jednalo o strojek do kapesních hodinek. Jak šel čas, a hodinky se z kapes stěhovaly na zápěstí, vzaly s sebou i automatický nátah. Pan Perrelet tak dopřál všem zvědavým možnost dívat se na pohybující se rotor, díky němu řešíme natahování pomocí watchwinderu a určil cestu vývoji spoustě krásných hodinek.

Tyhle dámské hodinky jsem si z pestré nabídky Koscomu nevybrala náhodou. Jednak mám samozřejmě slabost pro hodinky pro ženy a také se mi líbí hodinky bílé barvy. Připadají mi čisté, skvěle se na nich odečítá čas a hodí se k oblečení jakékoli barvy. Je skvělé, že Koscom zařadil tradiční švýcarskou značku Perrelet do svého portfolia!

Perrelet First Class Lady PR-600 na první pohled upoutají křehkou jednoduchostí provedení. Pouzdro z kvalitní nerezové oceli 316L má povrchovou úpravu leštěním. Na dámské hodinky překvapí průměrem 38 mm, na menší ruce tak mohou působit mohutným dojmem. Cibulovitá korunka je signovaná logem výrobce.

Hodinky výrobce osadil inhouse strojkem P-261, který se vyznačuje automatickým nátahem a rezervou nátahu 40 hodin. Dýnko je přišroubované, bez průhledu, ale zdobí ho rytina rotoru s logem výrobce.

Číselník zaujme materiálem, ze kterého je vyroben. Je totiž z jednolitého kusu bílé perleti. Celistvost plochy doplňuje pouze logo, označení automatického nátahu, datumové okénko a hodinové indexy, které jsou ztvárněné drobnými diamanty.

Ke mně se dostaly na bílém řemenu z aligátora, řemen měl bílé prošití a působil velmi kvalitním dojmem. Překlápěcí motýlková spona nese logo výrobce a je také z nerezové oceli.

Jak si můžete všimnout, fakticky mi sluší. Vzala bych si je k šatům, kostýmku, džínům a bílému roláku, zkrátka na běžné denní nošení. Pokud se vám líbí, za 1.550 GBP mohou být vaše!

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.