Při vyslovení jména Tudor se zachvějí různá srdce. Historikovo nad dynastií anglických králů, hodinářovo si připomene značku spadající pod firmu Rolex. A to už je jiná písnička, Rolex zná takřka každý, od malého kluka po starého pána o hůlce. Každý z nich by si určitě vybral své hodinky. O Tudorech a jejich historii si můžete počíst zde, my se jdeme podívat na basilejský stánek.

Nadšení příznivci a návštěvníci nebyli vždy vybaveni vhodnou technikou, což jim ale vůbec nevadilo a zaznamenávali si památku na vystavené modely klidně do mobilního telefonu. Za problematických světelných podmínek, které na výstavě panovaly, jsem jim přála hodně štěstí.

Při pohledu na hodinky by si člověk neřekl, že se jedná o bratříčky slavných rolexek. Firma jde vlastní cestou a musím říct, že hodinky jsou velmi zajímavé.

Co říkáte na řadu Tudor Heritage Chrono? Hodinky mají průměr pouzdra 42 mm, jsou vyrobené z nerezové oceli, luneta s černou vložkou je oboustranně otočná, jsou voděodolné do 150 metrů a uvnitř pouzdra najdeme strojek s automatickým nátahem. Koupit je můžete na kovovém tahu nebo na černém strapu s oranžovým pruhem.

Jak už napovídá jméno, Tudor Hydronaut směřují svým určením mezi potápěčské hodinky. Mají 45 mm v průměru, černý gumový náramek, pouzdro z nerezové oceli, oboustranně otočnou lunetu s černou vložkou, strojek s automatickým nátahem a skoro neuvěřitelnou vodotěsnost 1200 m. Vážně by mě zajímalo, zda by si je někdo do takové hloubky vzal!

Pokud vás Tudory zaujaly, doporučuji vyrazit k některému z dealerů podívat se na ně naživo. Myslím, že koupí získáte kvalitní hodinky za dobrou cenu, které vám budou slušet a budou vám věrně odměřovat vaše bytí.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.