Ruku na srdce, digitálky jsou především doménou mužů. Všechny ty obrovské černé G-Shocky, Mudmany a podobné by se na dámské ručce určitě nevyjímaly s krásou a ladností. Ale firma Casio myslí i na jemné dámské ruce a tak vám dnes představím holčičí Baby-G ve veselé žluté barvě.

Hodinky mají klasický vzhled digitálek – plastové pouzdro ukrývající digitální modul, ovládací tlačítka a plastový náramek s jazýčkovou sponou. Jak už napovídá název, jedná se o řadu příbuznou hodinkám G-Shock, která se chlubí zvýšenou odolností proti nárazu. Dá se říct, že tyhle hodinky vydrží prakticky víc, než vy. Zkoušeli je přejet tankem, nechali zmrznout a uvařili – a pořád fungovaly. Ve vodě vydrží do solidních 100 metrů. Při jejich váze 38 gramů je na ruce skoro neucítíte.

Použitý modul 3000 nabízí funkce den v týdnu, datum, čas, indikaci AM/PM, světový čas, stopky, odpočet času, pět nezávislých budíků a osvětlení displeje. Koho by zajímaly podrobnosti a ovládání, na konci recenze najdete odkaz na manuál.

Displej je dobře čitelný a pokud vám chybí světlo, jednoduše si můžete tlačítkem posvítit.

Dýnko je ke zbytku pouzdra přišroubováno křížovými šroubky a zajištěno stěžejkami. Na dýnku najdeme značku výrobce, typ použitého modulu, typ hodinek (BG-5601), místo výroby a označení vodotěsnosti.

Plastový řemínek je velmi pohodlný, velmi dobře se mi nosil. Jazýčková spona je klasikou a u digitálek Casio ji najdete takřka vždy.

Žluté Baby-G mi skvěle ladily k tričku a jejich nošení jsem si pořádně užívala. Tak mi bylo líto, že jsem je musela vrátit. Ale co, mám své Timexy!

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Odkaz na manuál k hodinkám.

Za zapůjčení hodinek děkujeme Koscomu.