Společnost Hamilton Watch Company rozhodně patří mezi výrobce kvalitních náramkových hodinek. A představte si, že původem není ze Švýcarska, ale ze Spojených států. Založena byla v roce 1892 v Lancasteru v Pennsylvanii. První kapesní hodinky vyrobili již v roce 1893, známou se firma stala díky svým velice přesným „železničním hodinkám“. V roce 1917 přišli na trh s prvními náramkovými hodinkami Hamilton. Postupem času společnost rostla a stávala se mezinárodní korporací. V roce 1966 ji zakoupila švýcarská firma Buren Watch Company a výroba hodinek se přestěhovala do Švýcarska. Následovalo několik dalších akvizicí společnosti Hamilton, až se nakonec se stala součástí koncernu Swatch.

Stánek v Basileji byl členitý a obležený zájemci o hodinky.

Pohled přitáhly obě barevné varianty Hamilton Khaki Navy UTC, které se inspirují navigátorskými přístroji 40. let. Používají světový koordinovaný čas UTC, který integruje hvězdný čas, neboli čas ve vztahu k pohybu hvězd vůči Zemi. Mohou se pochlubit antimagnetickým strojkem, jenž je schopen sledovat 24 různých časových pásem při použití IATA (International Air Transport Association) třípísmenných letištních kódů jako referenčních bodů. Zkrátka pěkně vychytané hodinky, co říkáte? A ještě technické údaje: 42 mm průměr pouzdra, automatický nátah strojku ETA 2893-2, 22 mm rozteč nožek, vodotěsnost 30 metrů, sklíčko odolné proti poškrábání, šroubovací korunka, pouzdro z nerezové oceli.

Další vitrínka skrývala Hamilton Khaki Automatic 44 mm. Hodinky jsou vhodné pro všechny milovníky outdoorových aktivit. Průměr pouzdra 44 mm, kalibr ETA 2824 s automatickým nátahem, safírové sklíčko, pouzdro z nerezové oceli a 100 metrů voděodolnost. Co víc si přát?

Kolekce Jazzmaster patří mezi stálice produkce Hamilton. Model Maestro existuje v několika barevných variantách, my jsme si mohli prohlédnout hodinky s černým a světlým číselníkem. Technické údaje mají společné – průměr nerezového pouzdra 41 mm, strojek ETA H21 s automatickým nátahem, chronograf, rozteč nožek 22 mm, safírové sklíčko odolné proti poškrábání, voděodolnost 100 metrů. Jednoduché, krásné.

Firma Hamilton produkuje krásné hodinky střední třídy, vybrat si u nich může každý. Já mám vybráno – hranaté Jazzmastery. A co vy, máte svého oblíbence?

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Zajímají vás i jiné stánky z BaselWorldu?