Na BaselWorldu 2011 nemohla chybět ani známá světová značka Hublot. Ačkoli se neřadí mezi firmy s dlouholetou historií – byla založena až v roce 1980 pánem jménem Carlo Crocco – firma si dokázala na trhu najít svou pozici a její výrobky se rozhodně nedají přehlédnout.

Stánek byl obklopený lidmi, není se čemu divit, vystavené hodinky byly prostě… luxusní.

Produkce společnosti rozhodně sluší velkým rukám, vždyť model Big Bang má celých 48 mm velké pouzdro! Použité zlato a diamanty předurčují hodinky do užívání spíše bohatší části populace.

Název Black Magic jasně předesílá, jak vypadají další vystavené hodinky. Až na ručky a indexy jsou krásně černočerné. Pokud se vám líbí, nechte si narůst ruku, 48 mm je prostě hodně. Z materiálů zmíním keramiku a (tradiční) gumový pásek. Ostatně – spojení vysoké hodinařiny, drahých materiálů a luxusu s gumovým páskem je výmysl návrhářů Hublot.

Ve vitrínce nemohla chybět špička haute horlogerie – tourbillion. V provedení zlato-keramika a dokonce s minutovým repeaterem a chronografem. Nádhera, co říkáte? A velikost? Opět 48 mm.

A víte, jaké hodinky teď často nosí Diego Maradona – ambassador značky Hublot? Ano, jsou to tyto a to hned dvoje, má přece dvě ruce…

Asi se ptáte, zda vůbec Hublot myslí na lidi s menší rukou? Ano, našla jsem hodinky, které mají menší průměr, než 48 mm. Zapomeňte na automatický strojek a nějaké komplikace. Jsou to staré dobré quartzky. Pouzdro měří 38 mm a stejně jako velká část produkce Hublot hýří zlatem a diamanty.

Líbí se vám hodinky Hublot? Zaujaly vás? A vlastníte iPhone nebo iPad? Pak doporučuji vyzkoušet aplikaci Hublot, najdete ji v iTunes. Můžete si prohlédnout velkou řadu modelů, navrhnout si vlastní Hubloty nebo třeba vyzkoušet, jak by vypadaly nějaké ze stávajících na vaší ruce.

Třeba nakonec zjistíte, že se vám na ruku vejdou a že vaše vydělané miliony budou nejlépe investovat do krásných hodinek od firmy Hublot.

Zajímají vás i jiné stánky z BaselWorldu?

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.