O firmě Junghans už jsme psali a slíbili jsme vám aktuální novinku. Ráda bych vám představila Junghans Meister Chronoscope.

K 150. výročí existence společnosti vznikla mj. i limitovaná edice těchto hodinek. Pro celý svět jich je pouhých 1.500 kusů.

Pouzdro o průměru 40,7 mm je vyrobené z nerezové oceli s povrchovou úpravou leštěním. Leštěné nožky elegantně sklouzávají z čočkovitého pouzdra. Korunka a dvě chrono tlačítka nepřekáží a dokreslují jednoduchost provedení pouzdra. Voděodolnost výrobce uvádí do 3 ATM.

Na bombírovaném bílém číselníku nepřehlédneme zapuštěné subciferníky chronografu a černým tiskem provedený Day – Date. Leštěné indexy dotváří vzhled jakoby z 50. let. Leštěná hodinová a minutová ručka mají i tenké zvýraznění luminiscencí.

Nejkrásnější mi ale připadá vypouklé plastové sklíčko. Myslím, že poškrábání sklíčka není třeba se bát, současné materiály mají rozhodně větší odolnost, než před desetiletími. A kdyby přece jen došlo k nějakému úrazu, tak není složité sklíčko vyleštit nebo lacino nechat vyměnit. Plastové sklíčko, dle mého názoru, skvěle potvrzuje historické kořeny tohoto modelu!

Uvnitř pouzdra ručky pohání kalibr J880.1 s funkcemi den v týdnu, datum a chronograf. Dýnko je přišroubované pěti šroubky a přes minerální průhled nabízí pohled na zdobený strojek. Modřené šroubky, ženevské pruhy, gravírování na rotoru. Jednoduchost a krása zároveň.

Hodinky jsou dodávány na řemenu z koňské kůže s jazýčkovou nerezovou sponou signovanou jménem výrobce.

Jak se vám tyhle maličko oldschool oblekovky líbí? Kamkoli si je vezmete, rozhodně vzbudíte pozornost. Jsou sice určené především k obleku, ale vyniknou i k džínám a bílé košili. Že je chcete? Máte možnost si je koupit zde.

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Za zapůjčení děkujeme hodinky-junghans.cz.

Za zapůjčení rekvizit děkujeme penshop.cz.