Fotografovat tyhle hodinky byl vážně problém! Černé jak bota, na černém pozadí, klenutý safír, který téměř stále vytvářel „duhu“, trápil jsem se s tím dlouho. Výsledek asi není úplně takový, jak jsem si původně představoval, ale lépe to (zatím) neumím. To nic ale nemění na tom, že to jsou krásné hodinky, cokoliv se vám na nich nebude líbit, můžu za to nejspíš já.

Dalšími krásnými hodinkami od Francka Mullera jsou tyto Cintree Curvex Chrono (No.5). Jak vám je jen představit… Ocelové pouzdro o rozměrech 39,5 x 45,3 milimetrů je potaženo vrstvičkou PVD, tato úprava současně zvyšuje odolnost hodinek, tvrzená povrchová vrstvička je odolná proti poškrábání.

Číselník je také černý. Při dalším pohledu pak vidíme jemné zdobení giloší, nápadné číselné indexy provedené „veselým fontem“ – tak typickým pro hodinky FM. Vnitřní bílý číselník pak nese minutové indexy. Také je v něm skryto kulaté okénko pro zobrazení datumovky. A tři subciferníky k chronografu patří, levý je „běžná vteřinovka“, pravý minutový čítač (do 30 minut) a spodní hodinový čítač (do 12 hodin).

Že rozložení subciferníků dává tušit, jaký FM použil kalibr? Ano, správně, je to ETA Valjoux 7753 – mechanický kalibr s automatickým nátahem, komplikací chronografu a zobrazením data.

Ale na strojek nevidíme, dýnko je opět ocelové, PVD černěné a přišroubované k pouzdro šroubky. Pouze stíny pak dávají tušit nápisy s obvyklým popisem. A co je ještě obvyklé pro FM, je tvar dýnka, které je lehce prohnuté a kopíruje příjemně tvar zápěstí.

Černá jsou i oblá tlačítka chronografu a korunka se značkou výrobce.

K černým hodinkám patří i černý kožený řemínek z aligátora s černou (PVD) jazýčkovou sponou.

Mně se hodinky nezřízeně líbily, umím si představit, že bych je nosil. Pokud vás také oslovily, doplním jejich přesné označení, ať víte, co hledat – Ref.: FM 8880 CC AT NR.

Autor textu i fotografií: 🙂 kibi

Album fotografií.