Mám v ruce další hand made limitku 1/1 špičkového výrobce hodinek Ondry papi Berkuse, tentokrát s pořadovým číslem #21 a se jménem Ski & Mountains. Proč Ski & Montains? Dozvíte se níže.

#21 Ski & Mounains

Tentokrát se jedná o první chronografy z papiho dílny. Titanové pouzdro je poměrně velké – s korunkou měří 49.5 mm, bez korunky 45.5 mm v nejužším rozměru a 47 mm v nejširším rozměru. Je i pěkně silné, měří 16.5 mm. Takové pouzdro potřebuje pořádný řemen, v nožkách má 22 mm.

Titanové pouzdro

Tlačítka i korunka jsou vyrobené z titanu.

Tlačítka a korunka z titanu

Dýnko drží 6 šroubků. Průhledem se nabízí pohled na strojek ETA 7750. Rotor je nově vyroben z damašku a je vytvarován do siluety Beskyd. Odtud název hodinek Ski & Mountains, který je také se jménem výrobce vyryt na dýnku.

Dýnko a zdobený rotor

Číselník je damaškový a sendvičový, o čem se můžeme přesvědčit na subcifernících, které jsou ve spodní vrstvě. Subciferník na pozici „12“ je minutovým čítačem a má nezvykle na 30 minut 12 indexů. Měří tedy po 2.5 min. Zvláštní, ale dá se zvyknout. Subciferník na pozici „9“ má běžnou vteřinovku. Subciferník na pozici „6“ obsahuje hodinový čítač. Dále na ciferníku najdeme 2 okýnka – jedno pro den v týdnu a druhé pro datum. Číselník má indexy zvýrazněné luminiscencí, která je zapuštěná do vrchní vrstvy číselníku. Ručky jsou leštěné s luminiscencí.

Číselník

Hodinky jsou z výroby na ocelovém meshi, dost dobře si je dovedu představit na hladkém černém řemenu.

Mesh

Přiznám se, že když rozbaluji balíček od mistra papiho, tajím dech a těším se, jaká nádhera na mne vykoukne. Stejně tak tomu bylo v případě #21. Ski & Mountains patří ke krásným hodinkám, které bych moc ráda často vídala na své ruce. Bohužel už mají svého „páneška“ a já se s nimi musela rozloučit.

Luminiscence číselníku a ruček

A co vy? Chtěli byste své vlastní papiovky?

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.