Dnes bych vám chtěl představit hodinky, které opravdu používám každý den.

Hodinek mám, samozřejmě, víc. Ale tyhle mám před očima každý den a bez ohledu na to, na jaké jiné hodinky jsem měl ráno chuť. A tak bych vám je chtěl krátce představit.

Hodinky se dodávají v poměrně vkusné plechové krabici. Krabice má povrchovou úpravu stříbrným lakem. Je možná trochu neskladná, ale hodinky dobře chrání a o to jde.

Ano, hodinky jsou digitální. Mají pouzdro z černého plastu a zobrazují hodiny a minuty.

Na ovládání mají tři tlačítka. První posunuje hodiny ve dvanáctihodinovém cyklu, druhé tlačítko totéž nastavuje pro minuty a třetí tlačítko má zajímavou funkci – nuluje vteřiny (které nejsou zobrazeny) a nastavuje zobrazení času na nejbližší vyšší minutu. Podobnou funkci mívaly i navigátorské hodinky pro přesné seřízení času.

Posledním ovládacím prvkem je klíč, který zpřístupňuje zobrazení času jen pro oprávněné osoby. Klíčem se současně ovládá i dobíjení baterie.

Vodotěsnost hodinek jsem nezkoušel, pravděpodobně jsou v plechové ochranné krabici spíš vlhkotěsné, než vodotěsné. Takže bych se nebál třeba deště, ale potápět bych se s nimi nezkoušel.

U digitálních hodinek je často kritickým faktorem kapacita baterie. Tyto hodinky mají dobíjecí baterii s poměrně vysokou kapacitou. Baterie není umístěna přímo u hodinek, ale v samostatném prostoru ochranné krabice.

Hodinky mají permanentní podsvícení v oranžovém odstínu. Na slunci se to ale fotografuje poměrně špatně.

Zkusil jsem i fotografii na ruce, ale ta se mi nezdařila – jak je vidět, tak alespoň pro srovnání velikosti fotografie s mými Seiko SNN213P1.

Hodinky nemají moc funkcí (komplikací) při zobrazování času, ale mají poměrně bohaté příslušenství pro větší komfort majitele. Součástí širší výbavy je třeba rádio, klimatizace, počítač s měřením spotřeby při dobíjení baterie, hodinky dokonce voní a umožňují i případný přesun ochranné krabice jinam.

Zapomněl jsem uvést značku. Hodinky se jmenují Toyota, typ RAV4.

A co vy a vaše hodinky pro každý den? Pochlubte se fotografií!

Autor textu i fotografií: 🙂 kibi

Album se všemi fotografiemi ve větším provedení.