Stánek U-Boat nešlo přehlédnout. Tmavý interiér nechával bodovkami vyniknout unikátním kouskům italského hodinářství.

První U-boat hodinky vznikaly kolem roku 1942 pro italské piloty a velitele ponorek, měly být nezničitelné a čitelné za všech okolností. Firma U-Boat Italo Fontana vznikla v roce 2000 s cílem vyrábět odvážné, agresívní a hodně velké hodinky. Mezi jejich klienty patří například Tom Cruise, Arnold Schwarzenegger, David Beckham a další.

Stánek U-Boat

Stánek U-Boat

Ve vitrínkách jsem našla limitkové Classico U – 1000. Mají automatický mechanický strojek, modifikovaný podle specifikací U-Boat – korunku na devítce, strojek má 25 kamenů, rezervu nátahu 40 hodin, rotor je zdobený ženevskými pruhy. Pouzdro je titanové, pokryté PVD, s korunkou na levé straně se speciální ochrannou částí a s héliovým ventilem. Má 55 mm, na výšku 18,2 mm a hodinky váží přibližně 205 g. Indexy a číslice jsou zvýrazněny superluminovou, číselník je krytý 5,5 mm safírovým sklíčkem. Jedná se o limitní edici 1001 kusů, hodinky jsou vodotěsné do 1000 metrů.

Classico U - 1000

Classico U - 1000/1 IPB

Dalšími zajímavými hodinkami z produkce U-Boat jsou Flightdeck CAS BE. A čím jsou zajímavé? Mají automatický mechanický chronograf, strojek je upravený pro potřeby U-Boat – datumovka a korunka na devítce. Strojek má 25 kamenů a rezervu nátahu 44 hodin. Vyrábějí se ve velikostech pouzdra 50 mm nebo 43 mm. Pouzdro je ocelové (ocel 316L AISI), kartáčované, s korunkou na levé straně se speciálním ochranným prvkem. Pouzdro je vysoké 16,8 až 17 mm (podle velikosti pouzdra) a váží buď 100 g (průměr 43 mm) nebo 159 g (průměr 50 mm). Na dýnku je průhled na rotor s logem U-Boat. Ciferník béžové barvy, s arabskými číslicemi, je krytý safírovým sklíčkem. Hodinky mají vodotěsnost do 100 metrů.

Flightdeck CAS BE

Flightdeck CAS BE

Posledním kouskem, na který chci upozornit, jsou hodinky ze série 18k Gold. Jsou to Classico Gold 45A 18k. Jak už napovídá název, jedná se o hodinky pokryté 18k zlatem. A trochu technických údajů. Strojek je automatický mechanický, opět speciálně pro U-Boat upravený pro korunku na devítce. Strojek má 25 kamenů a rezervu nátahu 40 hodin. Pouzdro je z 18k zlata, ručně leštěné do saténového lesku, o průměru 45 mm. Dokonce si můžete zvolit, zda chcete pouzdro z růžového nebo žlutého zlata. Jako u všech ostatních U-Boat hodinek je korunka vlevo, chráněná speciální ochranou a je z 18k zlata. Také rotor je pokrytý zlatem – 22k. Přes tu spoustu zlata hodinky váží pouze 117 g a jsou vysoké 13,75 mm. Avšak celková váha zlata je 108,25 g! Dýnko je taktéž ze zlata. Ciferník je krytý 2,4 mm safírovým sklíčkem se speciální ochranou proti poškrábání. V nožkách měří 20 mm.

Classico Gold 45A 18k

Classico Gold 45A 18k

Hodinky U-Boat jsou veliké, provokující a luxusní. A přsto si některé z nich dovedu představit na svém zápěstí.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií ze stánku zde.