Do myšlenek se mi vtírá název jednoho českého filmu, ale nedám se! K čemu jsou ve světě, kde vteřina do plusu či mínusu je tak důležitá, hodinky, kterým je to hned na první pohled naprosto fuk?

RLT 13v2

RLT 13v2

Dnešní doba je fakt uspěchaná. A je jedno, zda ji měříte na ultrapřesných quartzech či automatech. Zkrátka už jste někde měli dávno být a tak se honíte. Najednou jsou tu hodinky, díky kterým zvolníte. Myslíte, že to nejde?

Pak mi, prosím, dovolte představit jednoručky z dílny RLT Watch Co., typ 13v2. Pouzdro mají z nerezové oceli 316L o průměru 40 mm bez korunky, 43 mm s korunkou. Jsou vysoké 11 mm, takže se skvěle schovají pod manžetu košile či halenky. Protože tahle kráska se vyjímá nejen na pánském, ale i dámském zápěstí.

Na pánském zápěstí

Na pánském zápěstí

Život jim dává upravená ETA 2824, pohání modřenou ručku na 33 mm kartáčovaném ciferníku krytém minerálním sklem.

Průhledem v dýnku můžete sledovat poklidný pohyb rotoru. Tím je řečeno, že se jedná o automaty s ručním nátahem. Mít vteřinovku, měli byste možnost užít si hacking, tedy zastavení vteřinovky při seřizování. Tato RLTčka ale vteřiny s klidem ignorují.

Pohled na dýnko

Pohled na dýnko

Na vcelku velký rozměr pouzdra působí jemně, nikoli humpolácky. Určitě je to dané i rozměrem nožek – 20 mm, což je obvyklý poměr rozměrů pouzdra a rozměru nožek. Moje jednoručky obléká mistr Šíma, takže na ruce sedí jako ulité. Kvalita se zkrátka projeví.

Jakkoli napovídají, že se hodí spíše k obleku či kostýmku, troufám si je nosit k džínům. Jen s vodou jsem opatrná, na dýnku mají vyraženo 3 TAM. „Překlep“ z nich stvořil Modrého Mauritia. To však není ten pravý důvod, proč je mám tak ráda. S nimi je den v poklidu, nehoním minuty a vteřiny, čas utíká plynule a v pohodě. Z počátku mě trochu trápily obavy, jak poznám, kolik je hodin? A jde to, s přesností na 2.5 minuty vím, kolik asi tak je.

3 TAM

3 TAM

Takže jedna ručka bohatě stačí. Díky těmto hodinkám konečně umím vypnout a užívat si. A co vy, už máte své jednoručky?

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album s fotografiemi zde.