Ruku na srdce, milé dámy, která z nás by nechtěla nosit luxusní šperk? Já tedy ano. A když je navíc praktický, duše zajásá.

BWC Swiss takovým šperkem rozhodně jsou. Výrobce je osadil mechanickým strojkem ETA Unitas 6498, který nádherně tiká, člověk by je poslouchal a poslouchal. Hodinky se ručně natahují, což se může stát příjemným ranním – či večerním – rituálem. Středně velké nerezové pouzdro měří bez korunky 41 mm, korunka není šroubovací. Plastikové sklíčko kryje kartáčovaný stříbrný ciferník – při větším přiblížení jemná struktura zaujme a uchvátí. Ručky bývaly pokryty vrstvou luminoforu, ale protože se jedná o tzv. vintage hodinky, datované do 60. let, světla se z nich dočkáte pouze při patřičném vybuzení UV baterkou.

Ač primárně určené jako hodinky k obleku, vynikají vodotěsností 30 metrů, které ve srovnání s dnešními tabulkami odpovídají 30 metrům reálným. A to vše bez šroubovací korunky, která u současným potápěčských hodinek vysoké odolnosti napomáhá.

Být člověkem, jsou BWC Swiss v nejlepším věku, praktickou ukázkou nadčasové elegance – tak ladné, že usazené na jemné dámské zápěstí zdobí svou majitelku a přitahují pohledy okolojdoucích. Samozřejmě, že jako šlechtěný kůn vyžadují nejlepší péči a jemné řemení od mistra sedláře. I mé BWC Swiss obléká mistr Šíma.

Pevně věřím, že se do nich zamilujete stejně jako já – na první pohled. Musím vás ale zklamat, jsou velmi výjimečné a sehnat se dají opravdu těžko.

Další fotografie – Album
Autor článku: Olie
Autor fotografií: 🙂 kibi