Dnes bych vám rád představil jedny z nejhezčích hodinek vhodných do obleku i k jeansům – Hamilton Jazzmaster Slim.

Ne, bohužel hodinky nejsou moje, fotografoval jsem je jen známemu pro potřeby prodeje. A dokonce jsem chvíli sám jejich o koupi uvažoval.

Hodinky pocházejí z produkce firmy Hamilton. Jedná se o firmu s dlouhou tradicí a historií už od roku 1892.

Stručný popis by asi zahrnoval, že hodinky mají pouzdro z nerez oceli, průměr pouzdra (bez korunky) je 43 mm, v hodinkách tepe automatický švýcarský strojek ETA 2892 s možností ručního nátahu a zobrazením datumu, rozteč nožiček (a šířka řemene) je 22 mm. Na hodinkách je safírové sklíčko odolné proti poškrábání. Vodotěsnost výrobce uvádí 3 BAR (ATM) nebo 30 metrů nebo 98 stop – tedy spíš vlhkoodolnost, než vodotěsnost. Postačí to tak na umytí rukou a déšť, na plavání nebo potápění to určitě není.

Číselník je… krásný. Je kartáčovaný s čárkovými indexy, pouze dvanáctka byla vyrobena jako číselný index. Číselník má vsazené i datumové okénko s orámováním. Ručky jsou pouze dvě, hodinová a minutová. U hodiněk tohoto určení to není až tak neobvyklé řešení a mně na nich vteřinovka určitě nechyběla. Na ručkách do šera svítí dokonce nanesená luminiscence.

Průhledem v dýnku vidíme na strojek s dekorovaným rotorem automatického nátahu. Dýnko je připevněno pěti šroubky.

Na hodinkách je zajímavá i nízká stavební výška, hodinky měří pouze 8,3 mm. Vklouznou snadno pod každou manžetu a nošení je velmi pohodlné.

Co dodat? Hodinky, které potěší každého gentlemana a to za rozumnou cenu. Pro mne v kategorii „k sežrání“.

Další technické údaje a popis najdete zde. Reference No. : H38615555.

Autor textu a fotografií: 🙂 kibi

Album se zbytkem fotografií.